title:'Zimbabwean Art and the artists'
Chitiyo, Ishmael biografie kunstwerken
title:'Bio Chitiyo, Ishmael' Geboorte datum:  22-07-1982
Geboorte plaats:  Chitungwiza, Zimbabwe

Omdat Ishmaels ouders beide vroeg overleden, waren er voor Ishmael niet veel kansen. Hij begon met beeldhouwen door zijn oudere broer Solomon. Toen hij 16 was werd hij hulp bij zijn oudste broer Ignatius Zuwakiyi en Tanyanyiwa Nyandoro, beide bekende jonge beeldhouwers. Door de hulp van Sylvester Mubayi en Richard Mupumha ging het leerproces zeer snel en kon hij binnen korte tijd op eigen benen staan. Nu wordt Ishmael gezien als één van de meest belovende kunstenaars van Zimbabwe.

Exposities:
Over de gehele wereld zijn werken van Ishmael opgenomen in musea en privé collecties. In vele galeries zijn werken te koop van deze jonge artiest.

Speciale vermeldingen:
- Eén van de drie finalisten van de 3D visual arts category in the 2008 National Arts Merit Awards (NAMA) awarded by Zimbabwe's National Arts Council.
- Certificate of Excellence, Kristin Diehl Sculpture Prize, German Embassy, Harare, Zimbabwe (2006).
- 2006 - "Creativity and Originality "Group exhibition, Chitungwiza Arts Centre, Zimbabwe (tentoonstelling van de 10 beste inzendingen van een nationale competitie)

Hij werkt nu op het Chitungwiza Arts Centre.

title:'Lovers, Chitiyo, Ishmael'
Lovers
title:'Lonely Lover, Chitiyo, Ishmael'
Lonely Lover
Deze site is gemaakt, om de kunst en de kunstenaars uit Zimbabwe, de erkenning te geven die zij verdienen.
Deze site is gemaakt door: Drs. C.D.M. Rijerkerk.    om contact op te nemen. Symbols in Stone © 2015  /  Algemene voorwaarden